Кремль намагається цензурувати й переслідувати іноземні організації - ISW

Кремль намагається цензурувати й переслідувати іноземні організації - ISW

Укрінформ
Кремль продовжує зусилля з кодифікації правових актів та репресивних заходів, спрямованих на застосування широкої цензури до іноземців та іноземних організації в РФ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що 11 червня Держдума РФ у першому читанні прийняла законопроєкт, покликаний кодифікувати право російського уряду визнавати «будь-яку» іноземну організацію «небажаною». Дума вперше схвалила проєкт цього документа 27 травня.

Крім цього, йдеться у звіті, Дума прийняла у першому читанні додатковий законопроєкт, який вводить кримінальне покарання, включаючи штрафи і тюремне ув’язнення, за участь у «будь-яких» організаціях, класифікованих як «небажані». За словами голови Держдуми В’ячеслава Володіна, новий законопроєкт заповнить прогалину в існуючому законодавстві, яке дозволяє віднести до «небажаних» лише іноземні неурядові організації.

«Новий законопроєкт поширює небажану класифікацію на будь-які іноземні та міжнародні організації, тим самим розширюючи свободу дій Кремля щодо переслідування та цензури широкого кола іноземних організацій, які діють на території Росії», – вважають в ISW.

Читайте також: Кремль розробляє систему «співвітчизники за кордоном» для виправдання подальшої агресії - ISW

Там додали, що раніше Кремль уже використовував визначення «небажаний» для блокування в’їзду та діяльності в РФ опозиційних медіа, громадських організацій та правозахисних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня Генпрокуратура РФ внесла до реєстру "небажаних організацій" видання Sota Media.

Фото: Sergey Alimov/GI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-