Війська Ізраїлю ліквідували командира підрозділу «Хезболли»

Війська Ізраїлю ліквідували командира підрозділу «Хезболли»

Укрінформ
Ізраїльські військові підтвердили, що вчора ввечері завдали авіаудару по ліванському місту Джуайя, в результаті якого загинув високопоставлений командир «Хезболли» Талеб Абдулла.

Про це повідомляє Haaretz, передає Укрінформ.

Абдулла командував підрозділом «Наср», одним з трьох регіональних підрозділів на півдні Лівану. Підрозділ відповідає за регіон між горою Дов і районом Бінт-Джбейл.

За даними ЦАХАЛу, він є найбільш високопоставленим командиром «Хезболли», якого було знищено за час цієї війни.

Абдулла стояв за численними нападами на північ Ізраїлю за останні вісім місяців, в основному на місто Кір'ят-Шмона та інші міста і армійські позиції в Галілейській провінції, Верхній Галілеї і на Голанських висотах.

Військові опублікували кадри удару, під час якого було вбито ще трьох бойовиків «Хезболли».

«Хезболла» підтвердила смерть командира.

Читайте також: Війська Ізраїлю ліквідували двох топкомандирів ХАМАСу

ЦАХАЛ також заявив, що був готовий до відповіді терористичного угрупування, яке випустило понад 170 ракет і кілька протитанкових керованих ракет сьогодні вранці, і очікує додаткових атак протягом дня.

Хоча керівництво країни ще не прийняло рішення про початок наступу в Лівані і перетворення сектора Гази на другорядний фронт, ЦАХАЛ заявляє, що продовжує переслідувати командирів «Хезболли», які стоять за атаками на Ізраїль.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що близько 90 із 160 ракет, випущених Ліваном у середу, перетнули кордон північної частини Ізраїлю.

Фото: Hezbollah's Media Offic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-