США запровадили нову хвилю санкцій проти Росії та країн, що їй допомагають

США запровадили нову хвилю санкцій проти Росії та країн, що їй допомагають

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів Америки оголосив про введення санкцій проти понад 300 фізичних та юридичних осіб у Росії та третіх країнах, які забезпечують підтримку її воєнної машини.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, оприлюдненому в середу, передає Укрінформ.

«У той час як президент Байден і лідери G7 готуються до зустрічі цього тижня в Італії, Мінфін США оголошує про широкі нові заходи на виконання зобов’язань в рамках G7, щоби посилити тиск на Росію за її подальшу жорстоку й неспровоковану війну проти України»,- зазначається в повідомленні.

При цьому пояснюються, що нові заходи розширюють можливості для вторинних санкцій проти іноземних фінустанов, які працюють з військовою економікою РФ. Крім того, обмежуються можливості російського ВПК використовувати американське програмне забезпечення та послуги інформаційних технологій. Водночас у взаємодії з Держдепартаментом США вводяться санкції проти понад 300 фізичних та юридичних осіб як у Росії, так і за її межами – в країнах Азії, Близького Сходу, Європи, Африки, Центральної Азії та Карибського басейну.

Читайте також: США хочуть у чотири рази розширити вторинні санкції проти Росії - FT

Серед великих компаній та організацій, які фігурують у новому списку санкцій, зазначені, зокрема, Московська біржа (MOEX), Національний кліринговий центр (НКЦ), АТ «Національний розрахунковий депозитарій», страхова компанія «Согаз», АТ «Російська національна перестрахувальна компанія» (РНПК) тощо. Обмеження також введені проти російських банків з їхніми офісами в Китаї, Індії, Киргизії та інших країнах.

Крім того, санкції запроваджені проти технологічних підприємств, що виготовляють продукцію для ВПК та базуються в Росії, Китаї, Туреччині й інших країнах.

Уточнюється також, що обмеження введені проти понад десятка транснаціональних мереж, які «відмивають» золото російського виробництва, сприяють продукції БПЛА в РФ, допомагають Кремлю обходити раніше введені санкції та отримувати заборонену продукцію. Санкції Держдепу стосуються понад 100 фізичних осіб і компаній, які займаються, зокрема, розвитком майбутньої енергетичної, металургійної та гірничодобувної промисловості та експортних можливостей РФ.

Читайте також: Країни G7 планують попередити китайські банки, які допомагають Росії оминати санкції - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, США неодноразово попереджали про запровадження санкцій проти російської воєнної машини та всіх, хто сприяє російському виробництву зброї й військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-