Росія прагне вплинути на вибори в США, аби підірвати підтримку України - Bloomberg

Росія прагне вплинути на вибори в США, аби підірвати підтримку України - Bloomberg

Укрінформ
Дедалі більше ворогів США – на чолі з Росією – прагнуть вплинути на президентські вибори 2024 року за допомогою найнятих комерційних фірм, а також використання ШІ, у тому числі, щоби підірвати підтримку України з боку США.

Про це йдеться в публікації Bloomberg із посиланням на представників Офісу директора національної розвідки, передає Укрінформ.

«Росія становить найсерйознішу загрозу в нинішньому виборчому циклі», - цитує видання одного зі співробітників розвідки.

При цьому, як підкреслюють офіційні особи, Москва може розглядати вибори як можливість досягти більших цілей, а саме «скоротити підтримку військових зусиль України, підірвати довіру до демократичних інститутів, а також підірвати довіру до США в цілому».

Читайте також: Гербст розповів, як на подальшу підтримку України можуть вплинути вибори в США

Розвідувальне співтовариство США очікує, що РФ скористається розбратом в американському суспільстві, у тому числі, протестами в університетських кампусах щодо війни в Газі.

Крім того, вказується, що Іран також має намір вплинути на вибори в Сполучених Штатах 2024 року шляхом розпалення внутрішніх чвар та навіть пропаганди насильства, заявили офіційні представники.

Тим часом, Китай дотримується більш обережного підходу та усвідомлює потенційні наслідки, який може супроводжувати втручання у вибори.

Для протидії потенційному впливу у США з 2022 року діє Центр ODNI, який аналізує інформаційні потоки та медіа. Цент, крім того, контролює зусилля розвідувального співтовариства щодо сповіщення цілей про іноземне втручання, а також інформування громадськості про нові загрози.

Читайте також: Microsoft виявила перші спроби російських хакерів вплинути на вибори у США

Як повідомлялося, в жовтні 2020 року Офіс директора національної розвідки США попередив, що як Іран, так і Росія отримали інформацію про реєстрацію виборців у США під час своїх спроб втрутитися в процес виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-