На Кубу прибули атомний підводний човен та фрегат російського флоту

На Кубу прибули атомний підводний човен та фрегат російського флоту

Укрінформ
Російський фрегат «Адмірал Горшков» та атомний підводний човен «Казань» у супроводі буксира та паливного судна прибули на Кубу з п’ятиденним візитом, який Москва розглядає як демонстрацію сили на тлі зростання напруги через військове вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

За даними Міноборони РФ, підводний човен та фрегат оснащені гіперзвуковими ракетами «Циркон», крилатими ракетами «Калібр» та протикорабельними ракетами «Онікс», повідомили в російському Міноборони.

Зазначається, що незвичайне розгортання російського військово-морського флоту так близько до території Сполучених Штатів сталося після того, як Вашингтон та деякі інші західні союзники України дозволили Києву застосувати свою зброю по цілях у РФ на тлі поновленого російського наступу на північний схід Харківської області.

Гавана розташована за 160 кілометрів від Кі-Веста, що в південному штаті Флорида, де знаходиться американська військово-морська авіабаза.

Читайте також: Судно ВМС Канади вперше за вісім років зайде до кубинського порту

«Це також нагадує друзям РФ в регіоні, включаючи Кубу та Венесуелу, що Москва на їхньому боці», – сказав Бенджамін Гедан, директор програми Латинської Америки мозкового центру Wilson Center у Вашингтоні, округ Колумбія.

6 червня Міністерство революційних збройних сил Куби повідомило, що з 12 по 17 червня в порту Гавани перебуватиме чотири російські військові кораблі.

Як повідомлялося, у вересні на Кубі заарештували 17 осіб за обвинуваченням у зв’язках з групою торговців людьми, яка нібито вербувала молодих громадян країни для участі у війні РФ проти України.

До РФ прибули сотні кубинців, щоб отримати роботу, однак згодом потрапили до лав російської армії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-