Хусити атакували ракетами українсько-польське судно в Аденській затоці, є постраждалий

Хусити атакували ракетами українсько-польське судно в Аденській затоці, є постраждалий

Укрінформ
Єменські хусити атакували двома крилатими ракетами вантажне судно в Аденській затоці, важкі поранення отримав американській моряк.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC із посиланням на військових США.

Постраждалого моряка переправили на інший корабель для надання медичної допомоги, повідомило Центральне командування США (CentCom).

Зазначається що члени екіпажу гасили пожежу на борту судна MV Verbena під прапором Палау, яке належить Україні та експлуатується Польщею.

Пізніше у CentCom заявили, що за останні 24 години над Червоним морем було знищено два патрульні катери хуситів, один безпілотний надводний корабель та один дрон.

"Було визначено, що ці системи являють безпосередню загрозу для військ США, коаліційних сил та торгових суден у регіоні", — йдеться в заяві CentCom.

Раніше хусити заявили, що здійснили напади на три кораблі за останні 24 години, зокрема, на MV Verbena, "у відповідь на злочини, скоєні проти нашого народу в секторі Гази та у відповідь на американсько-британську агресію проти наших країн".

Читайте також: Хусити викрали в Ємені 50 співробітників ООН та гуманітарних організацій

Ця атака відбулася після того, як підтримувані Іраном хусити атакували грецький корабель у Червоному морі.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія завдають ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі у Червоному морі.

Фото: vesselfinder.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-