Туреччина запобігла теракту в Москві, який ІДІЛ готувала після атаки в «Крокус Холі» - ЗМІ

Туреччина запобігла теракту в Москві, який ІДІЛ готувала після атаки в «Крокус Холі» - ЗМІ

Укрінформ
Терористична організація ІДІЛ планувала другий напад в торговельному центрі після першого нападу на концертний зал “Крокус Сіті Хол” у Москві. Турецька розвідка запобігла цьому, повідомивши Москву про підготовку теракту.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Hürriyet.

“Терористична організація планувала другий напад після першого нападу на концертний зал. Його збиралися здійснити в людному торговому центрі. Турецька розвідка запобігла цій другій великій атаці, зв’язавшись з Москвою”, - повідомляє видання.

Вказується, що стосовно нападу на “Крокус Сіті Хол” було встановлено, що двоє нападників-таджиків, які вчинили теракт у Москві, проживали там тривалий час і на короткий час виїжджали до Туреччини з метою продовження терміну проживання. Вони також були причетні до нападу на церкву Святої Марії в Стамбулі.

Читайте також: В ООН загадали про річницю підриву Каховської дамби, проте не назвали винуватця

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 28 січня внаслідок нападу озброєних людей на католицьку церкву загинула людина. Пізніше міністр внутрішніх справ Туреччини заявив за підозрою у причетності до смертельного нападу на церкву в Стамбулі про затримання двох іноземців, серед яких є громадянин РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-