Перед візитом до Пхеньяна Путін подякував КНДР за підтримку у війні проти України

Перед візитом до Пхеньяна Путін подякував КНДР за підтримку у війні проти України

Укрінформ
Володимир Путін у статті в офіційній північнокорейській газеті "Нодон синмун", опублікованій перед візитом до Пхеньяна, заявив, що в Москві високо цінують "тверду підтримку КНДР у проведенні російської СВО", тобто повномасштабній війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на статтю опубліковану на сайті Кремля.

Безпосередньо про військове співробітництво двох країн у статті не йдеться. Зате там присутній об’ємний історичний екскурс про спільне протистояння СРСР, КНР і КНДР міжнародним військам на чолі зі США, які мали мандат ООН у часи Корейської війни (1950-1953).

Також у матеріалі міститься похвала династії Кимів, що безперервно править КНДР, традиційні звинувачення США в гегемонізмі, тези про нібито провину Заходу у війні в Україні та відзначена близькість позицій Росії і КНДР на міжнародній арені.

Водночас у статті сказано про плани Кремля розвивати «альтернативні, непідконтрольні Заходу механізми торгівлі та взаємних розрахунків» між РФ і КНДР.

Як повідомлялося напередодні, Путін відвідає КНДР із візитом 18-19 червня. Це візит у відповідь на запрошення Кім Чен Ина після його відвідування Росії восени минулого року. Відомо, що під час візиту буде підписаний договір про стратегічне партнерство Росії з КНДР.

Читайте також: Білий дім про візит Путіна до КНДР: Нас непокоїть зближення Москви і Пхеньяна

За твердженнями Південної Кореї та країн Заходу, минулого року Північна Корея розпочала масштабні постачання зброї та боєприпасів Росії для використання у війні проти України. Це порушення міжнародних санкцій проти КНДР, яких Росія зобов'язалася дотримуватись. У Москві та Пхеньяні факти постачання зброї заперечували. США висловили стурбованість подальшим зближенням Росії та Північної Кореї, зазначаючи також, що у відповідь на постачання зброї Москва може допомагати Пхеньяну з його ракетною програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-