Німеччина створила спецвідділ для протидії російській дезінформації

Німеччина створила спецвідділ для протидії російській дезінформації

Укрінформ
Німеччина створила спеціальну робочу групу з протидії дезінформаційним кампаніям, які, на думку уряду в Берліні, спрямовані на підрив демократії та сіють розбрат у суспільстві.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Створюючи новий підрозділ, уряд країни реалізує висновки, викладені в опублікованій минулого року стратегії національної безпеки, в якій Кремль названо головною загрозою для безпеки країни.

Спецпідрозділ, який є спільною ініціативою міністерств внутрішніх справ, закордонних справ та юстиції, розпочне роботу з 10 спеціальними аналітиками. Згодом кількість співробітників має бути збільшена вдвічі - до 20 осіб, які займатимуться моніторингом та аналізом.

Основна увага буде зосереджена на виявленні та розвінчанні дезінформаційних операцій у соціальних мережах, у тому числі тих, які можуть спонсоруватись Кремлем. Одним із прикладів є так звана кампанія "Doppelgaenger", яка, за даними німецького уряду, за кілька тижнів згенерувала понад мільйон постів у соцмережі Х з десятків тисяч фейкових акаунтів.

Читайте також: Кремлеботи масово запустили в мережу фейкові «цитати» знаменитостей проти України

Інша мета полягає в тому, щоб попередити і знешкодити кампанії до того, як вони набудуть розмаху.

"Війна, яку веде очільник Росії Володимир Путін, спрямована також і проти нас. У нього також є поплічники на крайніх правих і крайніх лівих позиціях в наших парламентах, які один в один переймають його пропаганду", - сказала в інтерв'ю Sueddeutsche Zeitung міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Читайте також: НАТО відповість Росії на акти саботажу і диверсій проти союзників - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 10 червня США оголосили, що разом з Польщею створюють комунікаційну групу, щоб допомогти Україні протистояти російській дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-