Ізраїль затвердив план наступу на Ліван

Ізраїль затвердив план наступу на Ліван

Укрінформ
Глава Північного командування ЦАХАЛу генерал-майор Орі Гордін і глава Оперативного управління Генштабу генерал-майор Одед Басюк схвалили у вівторок плани наступу на територію Лівану.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Вище командування також ухвалило рішення про «прискорення готовності військових сил на місцях».

Зазначається, що ця заява була зроблена на тлі неодноразових атак «Хезболли» і союзних їй палестинських терористичних угруповань на північ Ізраїлю, що викликає побоювання розширення бойових дій.

Ізраїль попередив, що якщо дипломатичні зусилля не принесуть результатів, ЦАХАЛ розпочне військову операцію, щоб витіснити «Хезболлу» на північ.

«Ми дуже близькі до того моменту, коли ухвалимо рішення змінити правила гри щодо «Хезболли» і Лівану», - попередив у вівторок міністр закордонних справ Ізраїлю Ізраїль Кац.

Читайте також: З Лівану по Ізраїлю випустили понад 100 ракет

Армія оборони Ізраїлю також повідомила, що винищувачі завдали ударів по кількох цілях «Хезболли» на півдні Лівану, в тому числі по об'єктах інфраструктури в Тайбі, Одайсе і Джеббані, а також по будівлі в Айта аш-Шаб.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль готовий до рішучих дій на півночі у відповідь на атаки «Хезболли».

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-