Токаєв прокоментував замах на казахського журналіста у Києві

Токаєв прокоментував замах на казахського журналіста у Києві

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що його країна готова долучитися до розслідування нападу на казахського журналіста Айдоса Садикова у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Tengrinews.

Зазначається, що Токаєв доручив направити офіційні запити Україні з приводу інциденту із Садиковим. Він також наголосив, що державні органи Казахстану готові долучитися до проведення розслідування цієї справи.

«Усі колізії, розбіжності у нашому суспільстві слід розв’язувати винятково у правовому полі, на основі чинного законодавства, відповідно до основних міжнародних норм», – заявив Токаєв, підкресливши, що із цієї точки зору треба розглядати напад на Садикова.

Читайте також: Під Львовом сталася стрілянина, поранений водій BMW

Як повідомляв Укрінформ, у Шевченківському районі Києва, на вулиці В. Ярмоли, сталася стрілянина - невідомий вистрілив у чоловіка в припаркованому автомобілі і втік.

За інформацією ЗМІ, у машині перебував казахський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков.

Після інциденту поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на журналіста, громадянина Казахстану.

Подружжя Садикових у 2014 році переїхало до Києва з Казахстану. Айдос Садиков на батьківщині зазнав кримінального переслідування, як він стверджує, з політичних мотивів.

В Україні вони набули статусу біженців і вели Ютуб-канал Бәсе, де піддавали критиці владу Казахстану та олігархів і виступали із підтримкою протестів у Казахстані у 2022 році.

Восени 2023 року Айдос та Наталія Садикови були оголошені казахською владою в розшук за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі.

Фото: Офіційний сайт президента Казахстану

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-