У Сенаті Франції закликають уряд припинити імпорт російського скрапленого газу

У Сенаті Франції закликають уряд припинити імпорт російського скрапленого газу

Укрінформ
Комісія Сенату Франції з розслідування діяльності TotalEnergies рекомендує державі володіти певною часткою в капіталі групи, щоб мати право нагляду, та якомога швидше припинити імпорт російського скрапленого природного газу.

Про це йдеться у звіті комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рекомендовано поставити Францію в передову позицію.., запропонувавши включити російський скраплений природний газ до енергетичних продуктів, що перебувають під європейськими санкціями, та подати приклад, якнайшвидше припинивши його імпорт до Франції", - йдеться в одній із 33 рекомендацій, наданих уряду.

Комісія радить вплинути на групу TotalEnergies, аби та дотримувалася "кліматичних зобов'язань і зовнішньополітичних орієнтирів Франції".

Читайте також: Єврокомісар: Відмова від російського газу дорого коштуватиме ЄС, але ми до цього готові

Також державі рекомендовано володіти певною часткою в капіталі TotalEnergies з огляду на загрози для енергетичного суверенітету Франції та Європи та зміну структури акціонерів TotalEnergies.

Комісія також закликає "зупинити нові проєкти або нові етапи поточних проєктів за участю французьких компаній у вуглеводневому секторі Азербайджану».

Як повідомлялось, за даними Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), Франція збільшує газові платежі Росії, загалом з початку року вона вже сплатила РФ понад 600 мільйонів євро за скраплений природний газ.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-