У Польщі автобус із 45 українцями потрапив у ДТП, є постраждалі

У Польщі автобус із 45 українцями потрапив у ДТП, є постраждалі

Оновлено
Укрінформ
У польському селі Закренце автобус Київ-Варшава з 45 громадянами України з’їхав у кювет, внаслідок чого постраждало вісім осіб.

Як повідомили Укрінформу в пресслужбі МЗС, аварія сталася 20 червня близько 7 ранку. 

За попередньою інформацією поліції, водій не впорався із керуванням, через що автобус зіткнувся із бар’єром.

«За інформацією Комендатури поліції м. Красностав, станом на 11 годину ранку відомо про 8 постраждалих осіб (серед них 1 неповнолітня), які проходять медичне обстеження. Попередньо відсутня загроза їх життю та здоров’ю. Планується, що 5 осіб будуть виписані до кінця дня», - поінформували у пресслужбі МЗС.

Читайте також: Їхав із Болгарії: на Тернопільщині у ДТП потрапив автобус із 85 пасажирами

У відомстві додали, що генеральне консульство України в Любліні з’ясовує обставини аварії та надає консульську допомогу постраждалим громадянам України.

У коментарі кореспондентові Укрінформу речниця поліції міста Краснистав Анна Хуща та генконсул України у Любліні Олег Куць повідомили, що в автобусі перебувало 47 осіб (45 громадян України та двоє громадян Колумбії), з яких восьмеро українців отримали нескладні травми.

За словами речниці поліції, автобус, в якому перебувало 47 осіб, зокрема двоє водіїв, з невідомих причин зіткнувся з бар’єром по маршруту руху і з’їхав у кювет. Серед них було 45 громадян України і двоє громадян Колумбії. В результаті аварії постраждало восьмеро людей, зокрема одна дитина. Їх доправлено до розташованих неподалік лікарень. Автобусом кермував 39-річний громадянин України. Обидва водії були тверезими. 

“Життю і здоров’ю постраждалих ніщо не загрожує”,- констатувала поліцейська.

Решту осіб, які не отримали жодних травм, доставлено до розташованої неподалік світлиці і згодом було організовано для них транспорт для подальшої подорожі до польської столиці.

На даний момент поліцейські завершують свої дії на місці автопригоди, де від ранку відбувався човниковий рух автотранспорту.

Читайте також: У Києві сталася ДТП за участю "швидкої", є постраждалі - поліція

Генконсул України у Любліні Олег Куць в коментарі Укрінформу підкреслив, що українські консули зараз надають допомогу усім учасникам ДТП. Він повідомив, що в автопригоду потрапив автобус компанії PavlukStrans на польській реєстрації. В результаті ДТП восьмеро постраждалих з легкими травмами і забоями потрапили до лікарень Любліна, Замосця і Краснистава.

“Ми очікуємо, що до кінця дня п’ятеро з них вже буде виписано з лікарень”,- повідомив генконсул.

Він повідомив, що українські консули перебувають на зв’язку з відповідними польськими органами та лікарнями, які піклуються і займаються лікуванням українців.

За неофіційною інформацією, водій автобуса міг заснути за кермом.

Фото: Facebook / Policja Lubelska

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-