У Парижі на будівлях з’явились графіті з літаками-винищувачами у формі трун

У Парижі на будівлях з’явились графіті з літаками-винищувачами у формі трун

Укрінформ
Кілька десятків однакових графіті у виглядів літаків-винищувачів із трунами та написом "Mirage для України" зафіксувала поліція напередодні у трьох округах Парижа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Parisien.

«Загалом було виявлено 20 ідентичних міток протягом кількох годин», - пише видання.

За його інформацією, малюнки з трунами у виглядів французьких винищувачів Mirage з'явилися спочатку на вулиці Бернардинів (5-й округ). Близько опівночі, поліцейський екіпаж, що патрулював 9-й округ, виявив ще 10 таких місток. О 5 годині ранку черговий патруль знайшов ще п'ять міток винищувачів-трун.

«За кожною з цих знахідок поліція шукала камери, які могли зафіксувати події», - пише видання.

Техніка виконання малюнків нагадує виявлені раніше блакитні зірки Давида, а також червоні трафарети з написами на Стіні праведників та серію таких самих червоних написів з позначкою "французький солдат, убитий в Україні".

Читайте також: Російський режим готовий зробити все, щоб зруйнувати єдність коаліції на підтримку України - Agenda Pública

На початку червня у Парижі затримали трьох громадян Молдови, яких підозрюють у нанесенні трафаретних зображень трун із написом «Французькі солдати, які загинули в Україні».

А 1 червня біля Ейфелевої вежі були встановлені п’ять трун із французькими прапорами та написами «Французькі солдати в Україні». У цій справі було затримано трьох підозрюваних.

Як повідомляв Укрінформ, в середині травня невідомі осквернили меморіал Шоа в Парижі, на Стіні Праведників з’явилися відбитки рук, помальованих червоною фарбою. Поліція підозрює в цьому трьох осіб, які втекли за кордон.

Раніше у Франції вийшли на російський слід у розслідуванні справи про графіті із зіркою Давида. Після початку війни між Ізраїлем і ХАМАСом на фасадах кількох будівель у паризькому регіоні були виявлені такі трафаретні зображення.

На початку червня президент Франції пообіцяв надати Україні наразі невизначену кількість Mirage 2000-5.

Фото: LP/Benjamin Derveaux

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-