Пріоритет - Україна: Польща підтвердила затримку їй з передачею зброї США

Пріоритет - Україна: Польща підтвердила затримку їй з передачею зброї США

Укрінформ
США реалізовуватимуть свої контрактні зобов’язання з надання Польщі озброєння, але деякі поставки відбудуться пізніше з огляду на пріоритетність допомоги Україні.

Про це у соцмережі X повідомило Міністерство національної оборони Польщі, передає Укрінформ.

“Сьогодні безпека в Європі залежить від дій і рішень світу. Ми маємо бути солідарними з Україною. Рішення про перенаправлення поставок за замовленнями союзників і партнерів США не вплине на готовність наших підрозділів. Контракти для польських збройних сил США виконуватимуться, єдина зміна стосується відтермінування деяких поставок із дуже широкого спектру озброєнь і військової техніки, які ми отримуємо в США”, - повідомили у польському Міноборони.

Своєю чергою віцепрем’єр, міністр національної оборони РП Владислав Владислав Косіняк-Камиш також повідомив у соцережі X, що рішення США про постачання боєприпасів для України не вплине на готовність польської армії, контракти для ЗС Польщі реалізовуватимуться й надалі.

Читайте також: Румунія передає Україні систему Patriot

“Більше боєприпасів в Україні означає більшу безпеку для всього нашого регіону”, - наголосив польський віцепрем’єр-міністр.

Він додав, що уряд країни виконує нові контракти та модернізує армію, щоб посилити оборонний потенціал і безпеку Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена офіційно оголосила про зміну пріоритетів у постачанні ракет для передових систем ППО, спрямувавши замовлення інших країн на забезпечення потреб України.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-