Південна Корея викликала посла РФ «на килим» через нову угоду Москви та Пхеньяна

Південна Корея викликала посла РФ «на килим» через нову угоду Москви та Пхеньяна

Укрінформ
Південна Корея викликала російського посла у Сеулі, щоб висловити протест проти нової угоди між Росією та КНДР щодо надання військової допомоги у разі нападу на іншу сторону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Перший заступник міністра закордонних справ Кім Хонг Кюн викликав російського посла Георгія Зінов’єва, щоб висловити позицію Сеула щодо договору про «всеосяжне стратегічне партнерство», укладеного між Москвою і Пхеньяном.

Читайте також: Південна Корея постачатиме зброю Україні з урахуванням взаємодії Росії з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, лідери Північної Кореї і Росії Кім Чен Ин та Володимир Путін під час візиту останнього до Пхеньяна 19 червня підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, яким відносини між двома країнами підвищені до рівня союзницьких.

Цей договір містить, серед іншого, положення про взаємну оборону, згідно з яким кожна країна погоджується допомагати іншій у відсічі зовнішньої агресії.

20 червня уряд Південної Кореї у відповідь на підписання Росією і КНДР договору заявив про намір переглянути свою позицію щодо постачання зброї Україні.

Радник із нацбезпеки Південної Кореї Чан Хо Джин заявив, що Південна Корея також запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до незаконної передачі зброї та нафти між Росією і КНДР, та внесе до переліку товарів, що підлягають посиленому експортному контролю, ще 243 нові позиції, в результаті чого загальна кількість товарів під санкціями зросте до 1402.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-