У Туреччині вирують лісові пожежі, п'ятеро загиблих

У Туреччині вирують лісові пожежі, п'ятеро загиблих

Фото
Укрінформ
У Туреччині щонайменше п'ятеро людей загинули через лісові пожежі у південно-східних районах країни, ще десятки людей зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Фото: Sercan Ozkurnazli/Dia images via Getty Images
Фото: Sercan Ozkurnazli/Dia images via Getty Images

За словами міністра охорони здоров'я Фахреттіна Коджи, лісові пожежі на південному сході Туреччини забрали життя щонайменше п'яти людей та поранили десятки.

"П’ятеро людей загинули та 44 зазнали поранень, 10 з них - у тяжкому стані", — поінформував він після того, коли пожежа охопила два райони між містами Діярбакир та Мардін.Фото: Sercan Ozkurnazli/Dia Photo via APФото: Sercan Ozkurnazli/Dia Photo via AP

"На жаль, троє жителів району Діярбакир та двоє мешканців району Мардін загинули", - сказав високопосадовець, додавши, що бригади екстреної допомоги разом із 35 машинами швидкої допомоги були направлені для вирішення проблеми.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая поінформував, що пожежа почалася в чагарниках у сільській місцевості Коксалан у провінції Діярбакир близько 22:15.

Читайте також: У Греції через спеку закрили Акрополь і школи

Єрлікая сказав, що вогонь був спровокований сильним вітром та поширився на інші райони Мардіна.

Міністр поінформував, що пожежним командам вдалося взяти вогонь під контроль і що тривають роботи з охолодження місцевості.

Тим часом на північному заході Туреччини тривають зусилля з локалізації лісової пожежі поблизу міста Айваджик у провінції Чанаккале.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня на грецькому острові Хіос лісова пожежа в регіоні Реста призвела до евакуації жителів селища.

Фото: Anka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-