У Франції п'ятьох журналістів відсторонили від роботи за політичну заангажованість

У Франції п'ятьох журналістів відсторонили від роботи за політичну заангажованість

Укрінформ
Керівництво французького національного суспільного телевізійного мовника France Télévisions відсторонило від роботи п'ятьох журналістів за їхню політичну позицію.

Як передає Укрінформ, про рішення мовника повідомляє Le Monde.

"Ці журналісти більше не висвітлюють сюжети передвиборчої кампанії, але вони є в розкладі", - заявили у France Télévisions. Водночас там розкритикували телевізійників за порушення професійної етики, в основі якої політичний нейтралітет.

П’ять журналістів раніше підписали петицію від 90 французьких ЗМІ із закликом об'єднатись проти ультраправих, які, на їхню думку, становлять загрозу для свободи преси.

"Скрізь, де ультраправі перебувають при владі, вони завдають жорстких нападів: заборона публікацій, знищення конфіденційності джерел, цензура, тиск і залякування, а також припинення державного фінансування преси", - йдеться в заяві журналістів.

Керівництво у своїй відповіді назвало "цей заклик до голосування несумісним з тим, як ведеться виборча кампанія у всіх ЗМІ France Télévisions", оскільки під загрозою опинилась неупередженість редакції.

Читайте також: По всій Франції пройшли демонстрації проти ультраправих

Журналісти твердять, що своїм публічним виступом вони не підтримали жодну політичну партію, однак попередили про небезпеку для свободи слова.

Як відомо, 30 червня у Франції відбудеться перший тур позачергових парламентських виборів.

Днями прем'єр Франції застеріг, що перемога ультраправих призведе до зменшення підтримки України. У разі перемоги ультраправого «Національного об'єднання» на парламентських виборах зовнішня політика Франції серйозно зміниться, зокрема може серйозно скоротитися допомога Україні.

Фото: ouest-france.fr/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-