У Барселоні заборонять здавати квартири туристам, аби подешевшало житло для містян

У Барселоні заборонять здавати квартири туристам, аби подешевшало житло для містян

Укрінформ
У Барселоні з 2028 року заборонять здачу квартир в оренду туристам, оскільки прагнуть стримати зростання цін на житло і зробити місто більш зручним для мешканців.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ. 

Мер міста Жауме Колбоні заявив, що до листопада 2028 року Барселона скасує ліцензії на 10 101 квартиру, які наразі здаються в короткострокову оренду. Це означає, що "з 2029 року", якщо не буде жодних затримок, "туристичні квартири… зникнуть з Барселони", сказав мер. 

"Ці 10 000 квартир підуть на ринок для оренди чи продажу для мешканців міста", - додав Колбоні.

Бум короткострокової оренди в Барселоні, найбільш відвідуваному туристами місті Іспанії, призвів до того, що деякі жителі не могли дозволити собі квартиру через збільшення орендної плати на 68% за останні 10 років, вартість купівлі будинку зросла на 38%, сказав Колбоні. Доступ до житла став рушієм нерівності, особливо для молоді, додав він. 

За останнє десятиліття місцеві органи влади оголосили про обмеження на короткострокову оренду житла на іспанських Канарських островах, у Лісабоні і Берліні.

У барселонській асоціації туристичних апартаментів Apartur заявили, що заборона призведе до збільшення кількості нелегальних туристичних апартаментів. Проте місцева влада Барселони наголосила, що збереже "жорсткий" режим перевірок для виявлення потенційних нелегальних апартаментів після того, як заборона набуде чинності.

Читайте також: В Японії закриють вид на Фудзіяму через наплив туристів

Колбоні також дав зрозуміти, що може послабити обмеження на відкриття нових готелів у найпопулярніших районах міста, що раніше було заборонено.

В останні роки в місті не було дозволено будівництво нових туристичних апартаментів. Місцева влада наказала закрити 9 700 нелегальних туристичних квартир з 2016 року, близько 3 500 квартир були повернуті для використання в якості основного житла для місцевих жителів.

Як повідомляв Укрінформ, у Венеції з 1 червня набули чинності нові правила, згідно з якими заборонено використання гучномовців та обмежено розмір туристичних груп до 25 осіб.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-