Не здавайтесь, голосуйте: Макрон написав французам листа

Не здавайтесь, голосуйте: Макрон написав французам листа

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон закликає французів зробити правильний вибір. Він вважає, що спосіб, у який відбувається управління країною, має докорінно змінитись після парламентських виборів та обіцяє не полишити свою посаду до травня 2027 року.

Про це він написав у листі до французького народу рівно за тиждень до першого туру парламентських виборів. Послання було розповсюджено в неділю французькими регіональними медіа, передає Укрінформ.

"Ці вибори - наші. Ви їх зробите. Тому не бійтеся, не здавайтеся. Голосуйте. Обирайте повагу, амбіції та справедливість для нашої нації", - написав Макрон.

За словами глави Франції, рішення розпустити парламент він ухвалив після кількох тижнів роздумів. Він також вважає його єдиноможливим вибором, щоб вийти з безладу та «взяти до уваги ваш голос на європейських виборах»

На його думку, спосіб, у який відбувається управління країною, потребує докорінних змін.

"Я не сліпий, я усвідомлюю недугу демократії. Цей розрив між народом і тими, хто керує країною, який нам не вдалося подолати», - каже президент.

Нагадаємо, на виборах до Європарламенту ультраправе «Національне об’єднання» здобуло майже вдвічі більше голосів, аніж президентський блок. Одразу після перших результатів глава Франції розпустив парламент та оголосив дострокові вибори.

Макрон нагадує, що станом на зараз у французів є "три чіткі пропозиції": ультраправих, лівих та його блоку "Разом заради республіки!". Цей третій шлях він називає «найкращим для нашої країни».

Водночас він підтверджує свою готовність спробувати створити коаліцію: «У майбутньому уряді, який обов'язково буде відображати ваш голос, я сподіваюся, об'єднаються республіканці різних переконань, які проявили мужність у протистоянні крайнощам".

Наостанок глава держави виключає можливість своєї дочасної відставки та підтверджує намір допрацювати до кінця другий термін, який закінчується у травні 2027 мого року.

Читайте також: Макрон закликав французів «не голосувати за крайнощі»

«Тому, що ці вибори не є виборами жінки чи чоловіка, це не президентські вибори і не вотум довіри президенту Республіки», - підкреслює Еммануель Макрон.

Як повідомляв Укрінформ, табір Макрона сильно відстає у парламентських перегонах

За тиждень до парламентських виборів у Франції соціологи фіксують потенційно високу явку, а також тристоронню поляризацію виборчої кампанії – між ультраправим «Національним об'єднанням», «Новим народним фронтом» (лівим блоком) та «Разом» - табором президента Макрона.

Фото: OUEST-FRANCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-