Стрілянина у Дагестані: вбиті восьмеро поліцейських і шестеро нападників

Стрілянина у Дагестані: вбиті восьмеро поліцейських і шестеро нападників

Фото, відео
Укрінформ
Внаслідок терористичної атаки в російській республіці Дагестан загинули восьмеро поліцейських. Також, ймовірно, вбиті 6 нападників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал Astra.

Серед убитих російських силовиків - начальник відділу поліції міста Дагестанські Вогні. Кількість постраждалих збільшилася до 34 осіб, з них - 27 силовиків.

У столиці регіону Махачкалі вбиті четверо нападників, у Дербенті, ймовірно, двоє. Ще, як мінімум, двох затримано.

Джерело у правоохоронних органах повідомляють, що кілька нападників значилися в базах даних МВС як такі, що мають зв'язки у ваххабітських колах. Усі вони жителі республіки.

Голову Сергокалінського району Дагестану Магомеда Омарова затримали. За даними ЗМІ, серед учасників нападу були його сини, Аділь і Осман.

За даними Телеграм-канул Baza, виїзди з Махачкали перекриті. На в’їзд в місто – великі черги, через перевірки машин. Вулиці патрулюються, в тому числі кінними патрулями.

Інформація, що у православному храмі в Кіровському районі Махачкали тримають 40 заручників, не підтвердилася.

Читайте також: У Франції поліцейські застрелили чоловіка, який намагався підпалити синагогу

Як повідомлялося, 23 червня у дагестанському місті Дербенті невідомі напали на православну церкву Покрови Пресвятої Богородиці та синагогу Келе-Нумаз. За даними поліції, напад стався близько шести годин вечора за місцевим часом. Нападники обстріляли церкву та синагогу з автоматичної зброї, повідомили у МВС Дагестану.

Стрілянина почалася і в столиці регіону Махачкалі. Там також з'явилися повідомлення про пожежу у синагозі на вулиці Єрмошкіна. Крім того, невідомі обстріляли пост ДПС.

У Дагестані запроваджено режим контртерористичної операції. На вулицях діє Росгвардія із бронетехнікою. Управління Слідчого комітету РФ по Дагестану порушило кримінальну справу через події, які відбулися в Махачкалі та Дербенті 23 червня за статтею 205 Кримінального кодексу (теракт).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-