Грузію запросили на саміт НАТО попри закон про «іноагентів»

Грузію запросили на саміт НАТО попри закон про «іноагентів»

Укрінформ
Грузія отримала запрошення взяти участь у партнерських заходах на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні.

Про це на пресконференції повідомив помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, повідомляє Укрінформ з посиланням на Radio Liberty.

Зазначається, що запрошення надійшло попри ухвалення 3 червня в Грузії скандального і розкритикованого закону про "іноземних агентів".

О'Браєн засудив законопроєкт правлячої партії "Грузинська мрія", який деякі опоненти називають "російським законом".

"Насильство проти опозиціонерів, насильство проти громадянського суспільства, московський закон про іноземних агентів, і очевидне рішення віддати новий порт китайській компанії несумісні з бажанням приєднатися до міжнародних організацій, заснованих США і ЄС", - сказав О'Браєн.

Водночас О'Браєн заявив, що грузинський народ хоче інтеграції в ЄС і НАТО.

"Ми хочемо, щоб вони зрозуміли, що шлях, яким вони йдуть, і риторика, яку вони використовують щодо Заходу, несумісні з тим, чого хочуть 80 відсотків громадян Грузії, - сказав О'Браєн. - Ми намагаємося якомога чіткіше пояснити, що є спосіб відступити від шляху, який вони обрали".

Усі країни-партнери НАТО були запрошені на саміт НАТО 9-11 липня у Вашингтоні, сказав О'Браєн, додавши, що ключовими пріоритетами саміту є "зміцнення альянсу, партнерство в Індо-Тихоокеанському регіоні та успіх України".

Читайте також: Саміт НАТО у Вашингтоні зосередиться на зміцненні успіху України - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня Сполучені Штати запровадили візові санкції проти десятків грузинських чиновників, включаючи членів партії "Грузинська мрія", членів парламенту, правоохоронців і приватних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-