Остін і Галант обговорили деескалацію на кордоні Ізраїлю й Лівану

Остін і Галант обговорили деескалацію на кордоні Ізраїлю й Лівану

Укрінформ
Глава Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант обговорили шляхи зменшення напруженості на кордоні Ізраїлю й Лівану, а також ситуацію в Газі та протидію викликам з боку Ірану.

Про це повідомив у вівторок під час пресбрифінгу речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр Ллойд Остін прийняв у Пентагоні міністра оборони Ізраїлю, Йоава Галанта, обговоривши зусилля щодо деескалації напруженості вздовж ізраїльсько-ліванського кордону, збільшення гуманітарної допомоги жителям Гази, спільної протидії атакам на Ізраїль з боку Ірану та підтримуваних ним сил, а також протидії дестабілізуючій діяльності на всьому Близькому Сході»,- зауважив представник Міноборони США.

При цьому, Остін підтвердив непохитну відданість США безпеці Ізраїлю, про що свідчать, зокрема, американська підтримка під час атаки Ірану 13 квітня, а також допомога на суму понад $14 мільярдів для Ізраїлю.

Водночас Остін підкреслив, що провокації ліванської Хізбалли загрожують втягнути ізраїльський і ліванський народ у війну, якої ніхто з них не хоче.

Глава Пентагону також підтвердив пріоритетність питання звільнення заручників, утримуваних ХАМАСом, включно з американськими громадянами. Остін підкреслив, що принципова дипломатія є єдиним способом запобігти подальшій ескалації напруженості в регіоні.

Читайте також: Нові бойові дії на кордоні Ізраїлю та Лівану призведуть до катастрофи - Бербок

Міністр оборони США також закликав міністра Галанта подвоїти зусилля щодо захисту палестинських цивільних осіб та гуманітарних працівників у Газі. Сторони, крім того, обговорили можливості покращити розподіл гуманітарної допомоги палестинським цивільним жителям.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок державний секретар США Ентоні Блінкен провів зустріч у Вашингтоні з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галантом, обговоривши ситуацію навколо сектору Гази, безпеки Ізраїлю та викликів з боку Лівану.

Фото: Ariel Hermoni/IMoD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-