Росія знову погрожує ядерною зброєю Заходу, який її «недооцінив» - Reuters

Росія знову погрожує ядерною зброєю Заходу, який її «недооцінив» - Reuters

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що Захід недооцінив готовність Росії, великої ядерної держави, забезпечити власні інтереси всіма засобами, що в неї є, і це може призвести до фатальних наслідків для західних країн.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Відповідаючи на конференції в Москві на питання, чи зможе Росія забезпечити ядерну безпеку в епоху конкуренції зі штучним інтелектом, Рябков, який курує в МЗС питання ядерного стримування й відносини зі США, відповів, що зможе.

«За останні роки в галузі ядерного стримування створено таку основу, яка дозволить нам забезпечити власну безпеку на десятиліття вперед», - заявив він.

Читайте також: Росія погрожує країнам НАТО ядерною зброєю, але захисту від удару у відповідь у неї немає.

При цьому Рябков додав, що західні країни недооцінюють рішучість Москви відстоювати свої інтереси всіма наявними засобами, і це може призвести до фатальних наслідків для них, оскільки «Сполучені Штати та їх союзники протистоять великій ядерній державі – Росії».

«Захід недооцінив готовність Росії постояти за себе і забезпечити власні інтереси в будь-якій ситуації. Не хочу навіть припускати, що ця недооцінка може стати трагічною і фатальною», - зазначив представник Москви.

За його словами, Росія має ресурси, аби передати сигнали Заходу у сфері ядерного стримування, але Захід може зробити помилку.

«Є небезпека, її не можна недооцінювати, що їхня сторона може зробити помилку. Ми постараємося цього не робити», - сказав Рябков.

Як повідомляв Укрінформ, російський лідер Володимир Путін прирівнює поразку РФ у війні проти України до екзистенційної загрози своїй країни і намагається цим виправдати можливе застосування ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-