В Азербайджані розпустили парламент і призначили позачергові вибори

В Азербайджані розпустили парламент і призначили позачергові вибори

Укрінформ
У четвер на засіданні пленуму Конституційного суду Азербайджану оголошено про розпуск парламенту президентом Ільхамом Алієвим та призначення позачергових парламентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Азертадж.

Під час засідання був розглянутий запит азербайджанського президента щодо конституційності розпуску парламенту та призначення позачергових виборів у парламент на підставі постанови Міллі Меджлісу (Національних зборів – парламенту) країни від 21 червня цього року «Про звернення до президента Азербайджанської Республіки Міллі Меджліс Азербайджанської Республіки».

Засідання відкрив голова Конституційного суду країни Фархад Абдуллаєв, який також оголосив склад Пленуму та поінформував присутніх щодо винесеного на обговорення питання.

У результаті наради винесену на обговорення постанову було визнано такою, що відповідає статті 981 Конституції Азербайджану.

Читайте також: Білорусь постачала Азербайджану зброю перед війною з Вірменією - Politico

«Постанова набирає чинності з дня оголошення, є остаточною і не може бути скасованою, зміненою або офіційно витлумачено жодним органом чи особою», – йдеться у матеріалі.

Водночас дату проведення позачергових виборів в країні не оголосили.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого в Азербайджані завершилося голосування на позачергових виборах президента.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв, який обіймав посаду голови країни з 2003 року, набирав 92,12% на позачергових президентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-