У Червоному морі біля узбережжя Ємена атакували торговельне судно

У Червоному морі біля узбережжя Ємена атакували торговельне судно

Укрінформ
У Червоному морі біля узбережжя Ємена в четвер було атаковане торговельне судно.

Про це повідомляє Reuters та АР, передає Укрінформ.

Корабель надіслав радіосигнал біля узбережжя контрольованого хуситами портового міста Ходейда, повідомивши про те, що його атакували.

Судно прямувало до міста Даммам в Саудівській Аравії.

В результаті інциденту, який стався за 84 морські милі на захід від Ходейди, ніхто не постраждав, і судно не було пошкоджене, повідомила британська охоронна компанія Ambrey. За даними Ambrey, військовий корабель, що знаходився в цьому районі, відповів на напад.

Управління морських торговельних операцій Великої Британії (UKMTO) також підтвердило факт атаки. UKMTO додало, що судно і екіпаж перебувають у безпеці, і судно прямує до наступного порту заходу.

"Характер нападу - саморобний вибуховий пристрій на воді", - йдеться у повідомленні UKMTO.

UKMTO не уточнило, хто відповідальний за напад, але хусити використовували начинені бомбами безпілотники для атак на судна.

Хусити поки взяли на себе відповідальність за атаку. Для того, щоб визнати свої напади, можуть знадобитися години або навіть дні.

Читайте також: США заявили про атаку хуситів на грецьке судно у Червоному морі

Як повідомляв Укрінформ, атаки єменських бойовиків-хуситів у Червоному морі після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня порушили світове судноплавство, змусивши компанії змінювати маршрути, що робить перевезення більш тривалими й дорогими.

За час своєї кампанії повстанці обстріляли понад 60 суден ракетами і безпілотниками, в результаті чого загинуло четверо моряків. З листопада вони захопили одне судно і потопили два.

Фото: Ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-