Казахстан не видаватиме Україні підозрюваного у нападі на журналіста Садикова

Казахстан не видаватиме Україні підозрюваного у нападі на журналіста Садикова

Укрінформ
Казахстан не видаватиме дозвіл на екстрадицію підозрюваного у нападі на опозиційного казахського журналіста активіста Айдоса Садикова в Києві.

Про це заявив голова сенату парламенту Казахстану Маулен Ашимбаєв, повідомляє Радіо Аззатик, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання журналістів у коридорі парламенту в Астані, Ашимбаєм зокрема відкинув твердження про те, що влада Казахстану була зацікавлена в замаху на Садикова.

"Будь-які заяви про те, що Казахстан був зацікавлений, якісь наші державні органи були зацікавлені - це все провокації та інсинуації, які не відповідають дійсності. Будь-які заяви про те, що Казахстан був зацікавлений в усуненні журналіста, повністю не відповідають реальності і є прямими провокаціями для того, щоб втягнути Казахстан у якісь геополітичні ігри", - заявив голова сенату парламенту.

Читайте також: Журналіст Садиков перебуває у глибокій комі - дружина

За його словами, Генпрокуратура Казахстану долучилася до розслідування і перебуває на зв'язку із колегами в українському відомстві.

Водночас Ашимбаєм зазначив, що Казахстан не видасть Україні підозрюваного в замаху на вбивство Айдоса Садикова.

"Це загалом, не щодо цієї ситуації, а загалом принцип: Казахстан не видає своїх громадян іншим державам", - заявив Ашимбаєв.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня у Шевченківському районі Києва невідомий із пістолетом підбіг до автомобіля, де перебували Садиков і його дружина. Чоловік вистрілив у журналіста та втік.

У справі про замах на вбивство журналіста фігурують двоє людей, їм оголошені підозри. Встановлено, що обидва фігуранти втекли з України.

Згодом президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що його країна готова долучитися до розслідування нападу на Садикова.

Пізніше генпрокуратура Казахстану заявила про затримання одного з двох підозрюваних –Алтая Жаканбаєва. Стверджується, що чоловік сам звернувся до місцевих органів внутрішніх справ.

25 червня Офіс генерального прокурора повідомив, що готує документи для екстрадиції підозрюваних у замаху на вбивство Айдоса Садикова.

Фото з сайту qazpolit.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-