Канада готує евакуацію з Лівану десятків тисяч своїх громадян

Канада готує евакуацію з Лівану десятків тисяч своїх громадян

Укрінформ
Канада розробляє план можливої термінової евакуації з Лівану близько 20 тисяч своїх громадян у разі ізраїльського вторгнення.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю CBC News розповів начальник штабу оборони Канади Вейн Ейрі.

За його словами, Канада потребуватиме допомоги союзників для успішної евакуації такої значної кількості людей. “Ми не можемо зробити цього самі. Йдеться про коаліцію зусиль, й ми дуже тісно пов’язані із нашими союзниками”, - сказав Ейрі.

Він зауважив, що у вівторок питання можливої майбутньої масової евакуації обговорили військові із союзницьких країн.

Читайте також: Громадян Канади закликають терміново виїхати з Лівану

Ейрі додав, що канадські військові уже перебувають у Лівані, де проводять консультації з дипломатами на випадок найгіршого розвитку подій. “Незабаром інша наша команда прибуде до Кіпру, оновивши плани евакуації”, - зазначив начальник Штабу оборони Канади.

Якщо евакуація проводитиметься, то найвірогідніше передбачатиме переправлення канадців з Лівану до Кіпру, звідки вони вже матимуть змогу повернутися до Канади повітряним транспортом.

Раніше цього тижня міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі закликала канадців негайно покинути територію Лівану, поки це ще можливо.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив у інтерв’ю в неділю, що інтенсивна фаза війни з ХАМАСом у секторі Гази наближається до завершення, а військові можуть зосередити свою увагу на кордоні Ізраїлю з Ліваном, де в останні тижні посилилися бойові дії з угрупованням "Хезболла".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-