У Росії пропонують повернути смертну кару

У Росії пропонують повернути смертну кару

Укрінформ
Очільник Слідчого комітету РФ Олександр Бастиркін запропонував скасувати мораторій на смертну кару в країні.

Про це він заявив під час пленарного засідання Петербурзького міжнародного юридичного форуму у п’ятницю, передає Укрінформ з посиланням на телеграм-канал Shot.

Бастиркін аргументував потребу повернути смертну кару до російського законодавства тим, що у Росії зростає кількість особливо тяжких злочинів.

Глава російського Слідчого комітету вважає, що скасування мораторію на смертну кару має здійснюватися не через внесення змін до Конституції або проведення референдуму, а шляхом видачі відповідного указу президента країни.

За словами Бастиркіна, смертна кара буде набагато дешевшою, аніж утримання довічно засуджених. При цьому він згадав теракт у «Крокусі», зазначивши, що у в’язниці засуджені будуть забезпечені харчуванням та можливістю здійснювати прогулянки.

Читайте також: Євросоюз засудив страту азотом у США

У Росії на смертну кару накладено мораторій. Заборона діє з 1997 року. Наразі єдиною країною в Європі і СНД, де офіційно застосовується смертна кара, є Білорусь.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 22 березня кілька людей у камуфляжній формі влаштували стрілянину у підмосковному концертному залі Crocus City Hall, виникла пожежа. За останніми офіційними даними, внаслідок теракту загинули 144 особи, ще 382 постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-