У Мавританії проходять президентські вибори

У Мавританії проходять президентські вибори

Укрінформ
У суботу у Мавританії розпочалися вибори президента, де чинний глава держави Мохамед Ульд Газуані змагається з шістьма суперниками.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Згідно з прогнозами, Газуані, обраний на перший термін у 2019 році, виграє нинішні вибори завдяки домінуванню правлячої партії.

Серед його опонентів - активіст руху проти рабства Бірам Дах Абейд, який посів друге місце у 2019 році з понад 18% голосів, адвокат Ід Мохамеден М'Барек, економіст Мохамед Лемін ель-Муртаджі ель-Вафі та Хамаді Сіді ель-Мохтар з ісламістської партії "Тевассул".

Якщо жоден з кандидатів не отримає більш як 50% голосів, вибори перейдуть у другий тур.

Близько 2 мільйонів людей зареєстровані для участі у виборах. Ключовими питаннями для них є боротьба з корупцією та створення робочих місць для молоді.

У разі переобрання 67-річний Газуані пообіцяв побудувати електростанцію, що працюватиме на газі з морського газового проєкту Greater Tortue Ahmeyin, який має розпочати видобуток до кінця року. Він також пообіцяв інвестувати у відновлювані джерела енергії та розширити видобуток золота, урану і залізної руди.

Читайте також: Позачергові парламентські вибори в Азербайджані призначили на 1 вересня

Як зазначає видання, у західноафриканській країні, де проживає 5 мільйонів чоловік, населення здебільшого живе у злиднях, попри багатство природних ресурсів, зокрема викопного палива і мінералів.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Україна офіційно відкрила посольство в Ісламській Республіці Мавританія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-