Відмовити Байдена від участі у виборах може лише родина й кілька радників - ЗМІ

Відмовити Байдена від участі у виборах може лише родина й кілька радників - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Джо Байден може відмовитися від участі у виборах лише в тому разі, якщо так вирішить невелике коло наближених до нього людей.

Таку думку висловлює американське видання Axios, передає Укрінформ.

Видання відносить до цього кола дружину президента Джилл Байден, молодшу сестру Валері Байден, давнього друга 85-річного Теда Кауфмана та невелику групу радників Білого дому.

Цей десятиліттями сформований «кухонний кабінет» діє як велика родина, рада старійшин і правляча олігархія. Лише ці союзники впливають на ухвалення великих і малих рішень у житті та кар’єрі Байдена, вважає видання.

Також видання висловлює припущення, що президент та його оточення мають набагато більше шансів перемогти висуванця республіканців Дональда Трампа, ніж віцепрезидентка Камала Гарріс – у разі його відмови.

Читайте також: Байден не відмовиться від передвиборчої гонки

Крім неї, на їхню думку, інші потенційні кандидати мають мало шансів на висунення від демократів.

Представники Демократичної партії та її донорів вважають виступ Байдена на теледебатах CNN 27 червня невдалим і непереконливим через його обмовки, паузи та плутані відповіді, що може вплинути на електоральні настрої перед виборами президента США.

Наступного дня після дебатів Байден, виступаючи на мітингу в Північній Кароліні, так прокоментував дебати: «Коли вас збивають з ніг, ви встаєте… Друзі, я вже не ходжу так легко, як раніше. Я не говорю так плавно, як раніше. Я не веду дебати так добре, як раніше. Але... Я знаю, як говорити правду».

Читайте також: Демократи обговорюють заміну Байдена на виборах після дебатів із Трампом - Politico

Національний з'їзд Демократичної партії з висунення кандидата на вибори очікується у другій половині серпня.

Вибори президента США відбудуться 5 листопада 2204 року.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-