Праві популісти в Німеччині провели з'їзд на тлі масових протестів

Праві популісти в Німеччині провели з'їзд на тлі масових протестів

Фото
Укрінформ
З’їзд правопопулістської німецької партії «Альтернатива для Німеччини (AfD) в Ессені проходив на тлі велелюдних протестів і сутичок із поліцією.

Про це повідомляє Welt, передає Укрінформ.

Фото: Quelle: dpa/Henning Kaiser
Фото: Quelle: dpa/Henning Kaiser

У суботу вранці активісти намагалися перешкодити делегатам проїхати, перекривши дороги.

За даними видання, колона демонстрантів розтягнулася на кілька кілометрів. Організатори ініціативи «Разом голосно» говорять про 50 тисяч учасників, поліція поки не надає своїх даних.

Поліція землі Північний Рейн-Вестфалія своєю чергою інформує в соцмережі Х про постраждалих правоохоронців.

«Невідомі зловмисники вдарили ногами по головах двох співробітників спецпідрозділу. Коли вони ще лежали на землі, офіцерів почали бити ногами. Поліцейські зазнали тяжких поранень і були госпіталізовані», - йдеться у повідомленні.

Під час нападу також постраждали щонайменше семеро інших правоохоронців. Злочинцям вдалося сховатися в натовпі та втекти. Втім, затримані кілька інших особливо активних порушників порядку. Демонстранти вигукували образи на адресу поліцейських за те, що вони захищають правих політиків.

Демонстранти взяли в облогу одну з пекарень, де чекали делегати AfD, виводити їх змушені були «сотні поліцейських». Напоготові стояли водомети.

Читайте також: Російського помічника депутата Бундестагу позбавили громадянства Німеччини - Spiegel

З’їзд почався із запізненням. З 600 зареєстрованих делегатів були присутні не всі. Втім, на ньому було переобране керівництво політсили. Співголовами стали Аліс Вайдель і Тіно Круппала.

Вайдель різко розкритикувала протести: «Те, що відбувається там (на вулиці – ред.), не має нічого спільного з демократією», — заявила вона.

«Альтернатива для Німеччини» наразі є другою за численністю опозиційною силою в Бундестазі. На європейських виборах вона також стала другою у ФРН за кількістю відданих за неї голосів попри численні скандали, які переслідували партію останніми місяцями.

Фото: Getty Images/Thomas Lohnes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-