Посольство РФ звільнило в центрі Таллінна квартиру, яку винаймало за безцінь

Посольство РФ звільнило в центрі Таллінна квартиру, яку винаймало за безцінь

Укрінформ
Управа талліннського району Кесклін отримала назад у своє володіння квартиру на бульварі Каарлі, яку з 1993 року орендувало за безцінь посольство Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR.

Міська управа, що розпочала роботу навесні, домовилася про те, що Таллінн розірве з РФ договори про оренду нерухомості, що належить йому. «Особливо абсурдна ситуація у випадку квартири на бульварі Каарлі, 11, тому що російське посольство платило всього 4 євро та 67 центів на місяць за квартиру площею 73 кв. м у центрі Таллінна. Це менше за ринкову вартість такої квартири більш ніж у 160 разів. Такий подарунок, звісно, ні в якому разі не виправданий», – сказав старійшина Кесклінна Сандер Андла.

За його словами, 28 березня районна управа Кесклінна повідомила посольство Росії про розірвання договору про оренду квартири за адресою бульвар Каарлі, 11. «Приміщення мали звільнитися до 30 червня, сьогодні ми їх отримали», – зазначив Андла.

Читайте також: В Естонії визначилися з наступником Каллас на посаді прем’єра

Районний старійшина додав, що управа ще з середини 1990-х років намагалася змінити чи розірвати невигідний для міста договір про оренду. Але розв'язати питання вдалося лише зараз.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня Міністерство закордонних справ Естонії оголосило про вислання з країни співробітника посольства РФ за активну участь у підриві безпеки та конституційного устрою Естонії.

Фото: Tallinna Kesklinna valitsus

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-