У Франції вже 195 кандидатів знялись з другого туру, щоб заблокувати можливу перемогу ультраправих

У Франції вже 195 кандидатів знялись з другого туру, щоб заблокувати можливу перемогу ультраправих

Укрінформ
Станом на полудень вівторка з другого туру парламентських виборів знялись 195 кандидатів, у тому числі 124 з лівих сил і 69 з президентського табору, водночас деякі кандидати ще мають час до 18 години, коли префектури отримають остаточні списки учасників другого туру.

Як передає Укрінформ, ситуацію на всіх виборчих округах відстежує Le Monde.

Зазначається, що зняття кандидатів має на меті не допустити отримання ультраправим «Національним об'єднанням» абсолютної більшості в парламенті наступної неділі. Це відбувається, аби уникнути розпорошення голосів в округах, де в фінал вийшли троє або більше людей, один з яких представляє ультраправих, а інші – ліві політичні сили або ж президентський табір. Таким чином, у неділю виборців матимуть лише одного кандидата, що протистоятиме політику з ультраправого «Національного об’єднання» або його союзника.

Загалом, так звані «трикутні змагання» можуть вплинути на результати у 306 округах, а також у трьох округах, де у фінал вийшли четверо.

Читайте також: Університети та вищі школи Франції закликали виступити проти «Національного об'єднання»

Висока явка виборців у першому турі (понад 67%) уможливила багато таких конфігурацій, оскільки за правилами голосування всі, хто набрав більше 12,5% голосів зареєстрованих виборців, виходять у другий тур.

Усього в неділю, 7 липня, французам залишилось обрати 501 народного депутата. 76 були обрані або переобрані в першому турі. Національна асамблея налічує 577 місць, які потрібно заповнити.

Як повідомлялося, 30 червня у Франції відбувся перший тур дострокових парламентських виборів, оголошених президентом Еммануелем Макроном одразу після після перемоги ультраправих та поразки його політичної сили на європейських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-