У Туреччині сталися масові зіткнення, затримали 67 людей

У Туреччині сталися масові зіткнення, затримали 67 людей

Фото
Укрінформ
У провінції Кайсері, що в центральній частині Туреччини, сталися масові зіткнення між турками та сирійцями, що призвели до пошкодження майна та транспортних засобів. Затримано 67 осіб.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення міністра внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая у мережі Х.

“У провінції Кайсері громадянин Сирії був спійманий громадянами та переданий силам безпеки після того, як він домагався сирійської дівчини, що була його родичкою. За цим фактом негайно розпочали розслідування. Проте згодом наші громадяни, діючи протиправно, пошкодили будинки, робочі місця та транспортні засоби громадян Сирії, що не відповідає нашим людським цінностям”, - зазначив міністр.

Цей випадок викликав значний резонанс в турецькому суспільстві. Згодом міністр повідомив про початок розслідування щодо поширення сотень тисяч повідомлень провокаційного та негативного змісту з десятків тисяч акаунтів у соцмережі.

“Ми не будемо терпіти тих, хто загрожує миру та безпеці нашої країни, розміщує провокаційні пости та висловлює ворожнечу”, - написав міністр.

Як повідомлялося, з 2011 року, від початку внутрішніх конфліктів у Сирії, до Туреччини втекли мільйони сирійців, де вони отримали притулок. Станом на зараз в Туреччині перебуває більше 3 млн сирійських мігрантів. За даними МВС, оприлюдненими минулого року, майже 238 тисяч сирійців отримали турецьке громадянство.

Читайте також: У трьох регіонах на заході Туреччини горять ліси, мешканців евакуювали

У травні 2022 року Туреччина підготувала план повернення до Сирії мільйона біженців, завдяки чому частина сирійських мігрантів повернулася додому.

Фото: yenihaberden.com 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-