Суд позбавив Джуліані права на юридичну практику в штаті Нью-Йорк

Суд позбавив Джуліані права на юридичну практику в штаті Нью-Йорк

Укрінформ
Апеляційний суд штату Нью-Йорк позбавив колишнього адвоката Дональда Трампа, ексмера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані права займатися юридичною практикою в штаті.

Як передає Укрінформ з посиланням на The New York Times, суд ухвалив відповідне рішення у вівторок, узявши до уваги діяльність Джуліані як адвоката Трампа та його президентської кампанії 2020 року.

Зазначається, що Джуліані притягнуто до дисциплінарної відповідальності за брехню, яку він поширював на численних форумах, «покликаних посіяти недовіру до виборчої системи нашої країни у свідомості громадян і зруйнувати їхню впевненість у легітимності нашого уряду».

«Серйозність неправомірних дій відповідача неможливо переоцінити», – ідеться в судовому рішенні. Судді вирішили, що Джуліані «грубо зловживав своїм видатним становищем адвоката колишнього президента Трампа та його кампанії».

Читайте також: Трамп звернувся до суду Нью-Йорка з проханням відкласти винесення вироку

На думку суддів, «він безпідставно атакував і підривав цілісність виборчого процесу в цій країні». Причому, роблячи це, Джуліані «не тільки навмисно порушив деякі з найбільш фундаментальних принципів юридичної професії, а й активно сприяв національній ворожнечі, що послідувала за президентськими виборами 2020 року, у чому він абсолютно не розкаюється».

Читайте також: Джуліані під час святкування ювілею вручили обвинувачення у фальсифікації виборів у США

Як повідомляв Укрінформ, раніше велике журі в штаті Аризона висунуло обвинувачення Джуліані та іншим трампістам, зокрема 11 виборникам, у кримінальних злочинах щодо перешкоджання у 2020 році законній передачі влади обраному президентові Джо Байдену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-