Ердоган запропонував Путіну посередництво для досягнення «справедливого миру» у війні проти України

Ердоган запропонував Путіну посередництво для досягнення «справедливого миру» у війні проти України

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на зустрічі з главою Кремля Володимиром Путіним заявив про можливість справедливого миру у війні Росії проти України, який може задовольнити обидві сторони, та готовність Туреччини закласти основу для консенсусу спочатку шляхом припинення вогню, а згодом - досягнення миру.

Про це йшлося на їхній зустрічі в Астані на майданчику саміту ШОС, повідомили в Директораті з комунікацій адміністрації президента Туреччини, передає Укрінформ.

“Туреччина продовжуватиме докладати зусиль для встановлення миру в регіоні та світі. Туреччина може закласти основу для консенсусу з метою припинення війни між Росією та Україною спочатку шляхом припинення вогню, а потім досягнення миру. Справедливий мир, який може задовольнити обидві сторони, можливий”, - сказав Ердоган на зустрічі з Путіним.

Зазначається, що у ході зустрічі обговорювалися двосторонні відносини між Туреччиною та Росією, а також ситуація в українсько-російській війні, атаки Ізраїлю на палестинські території, пошуки вирішення напруженості в Сирії та боротьба з тероризмом.

Читайте також: У ЄС схвалюють дотримання Туреччиною санкцій проти Росії, але стурбовані «схемами» з Казахстаном

Як повідомляв Укрінформ, Ердоган неодноразово заявляв про те, що Туреччина готова докладати зусиль для припинення російсько-української війни. За його словами, попри кровопролиття, руйнування та біль, Анкара вірить, що справедливий мир можливий. При цьому при кожній слушній нагоді на різних рівнях у Туреччині заявляють про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, готовність надати майданчик для проведення мирних переговорів для завершення російсько-української війни.

Фото: T.C. İletişim Başkanlığı

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-