Bayraktar TB3 здійснив успішний зліт з платформи під нахилом

Bayraktar TB3 здійснив успішний зліт з платформи під нахилом

Відео
Укрінформ
Бойовий безпілотник Bayraktar TB3, спроєктований для зльоту з різних поверхонь, зокрема морських платформ із короткою злітно-посадковою смугою, здійснив успішний зліт зі злітної поверхні під нахилом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення голови правління та технічного директора компанії Baykar Сельчука Байрактара у мережі Х.

“57-й випробувальний політ. Тест зльоту з рампи”, - написав Байрактар.

Випробувальний політ провели в навчально-випробувальному центрі Baykar у Кешані, провінції Едірне.

Бойовий безпілотник Bayraktar TB3 здатний здійснювати зліт і посадку на авіаносці з короткою злітно-посадковою смугою. Окрім завдань розвідки та спостереження, він може вражати цілі ракетами, розміщеними під його крилами.

Особливістю конструкції безпілотника є його складні крила, що дозволяє використання на авіаносцях. Розмах крил становить 14 метрів, довжина БПЛА 8,35 м, висота 2,6 м. Максимальна злітна вага - 1450 кг. Крейсерська швидкість - 125 вузлів, максимальна -160 вузлів. Вантажопідйомність - 280 кілограмів. Тривалість роботи Bayraktar TB3 без дозарядки - понад 24 години.

Читайте також: Бойовий «Байрактар» AKINCI налітав 50 тисяч годин і провів стрільби надзвуковими ракетами

Безпілотник здатен здійснювати автономні зліт і посадку, ним можна віддалено керувати на значних відстанях завдяки можливостям зв’язку в режимі прямої видимості та поза межами прямої видимості.

Як повідомляв Укрінформ, у травні бойовий безпілотник Bayraktar TB3 пройшов випробування на витривалість, здійснивши 27-годинний політ.

Фото: Selçuk Bayraktar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-