Росія не має жодних ознак стратегічного прориву на полі бою в Україні - Петр Павел

Росія не має жодних ознак стратегічного прориву на полі бою в Україні - Петр Павел

Укрінформ
Росія не має ознак стратегічного прориву на полі бою в Україні, через що у неї немає жодного стимулу для того, щоб сісти за стіл переговорів.

Як передає Укрінформ, про це заявив президент Чехії Петр Павел «Чеському радіо», повідомляє Radio Prague International.

За словами чеського лідера, пропозиції РФ щодо припинення війні досі були ультимативними і передбачали безумовну капітуляцію України, а не міцну основу для мирних переговорів.

Павел зазначив, що Росія й надалі намагатиметься досягнути територіальних успіхів в Україні. Він зауважив, що важливо підтримувати Україну настільки, щоб РФ зрозуміла, що єдиний спосіб покласти край конфлікту - це переговори, а не подальше продовження бойових дій.

«Росія не досягла якихось значних територіальних успіхів, і жодних ознак стратегічного прориву з її боку не передбачається, але у неї більше ресурсів, аніж в України», – сказав чеський президент.

Читайте також: Росія не задовольниться лише частиною України - президент Чехії

Він додав, що Україна своїм відношенням, героїзмом військових та цивільних доводить, що у неї є рішучість і шанс захистити себе.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Президент Володимир Зеленський заявив, що план закінчення війни буде готовий цього року.

Фото: Фейсбук Petr Pavel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-