У Нідерландах лідер опозиції ініціював вотум недовіри двом міністрам

У Нідерландах лідер опозиції ініціював вотум недовіри двом міністрам

Укрінформ
Лідер опозиційного альянсу PvdA (Трудова партія) та GroenLinks (Зелені ліві) Франс Тіммерманс ініціював вотум недовіри щодо двох міністрів від ультраправої PVV (Партія свободи).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Trouw.

“Тіммерманс (GroenLinks-PvdA) оголосив вотум недовіри міністрам PVV Ренетте Клевер (міністр зовнішньої торгівлі та розвитку) та Маржолен Фабер (міністр з питань міграції та надання притулку). Тіммерманс вважає, що їхні заяви про “перенаселення” перейшли межу”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причиною стали заяви, зроблені раніше членами PVV Ренетте Клевер і Маржолен Фабер, які тепер обіймають посади міністра зовнішньої торгівлі та розвитку та міністра з питань міграції та надання притулку.

Лідер GroenLinks-PvdA Тіммерманс заявив, що на посади приходять міністри, які “пропагують расистські теорії змови та дегуманізують мусульман і біженців".

Читайте також: Новий прем'єр Нідерландів пообіцяв продовжувати підтримку України

У ході перших дебатів у парламенті за участю нового уряду Тіммерманс зазначив, що політики не висловили жаль з приводу своїх раніше зроблених заяв. На його думку, їхні висловлювання є расистськими. На основі цього лідер альянсу запропонував винести вотум недовіри.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах 2 липня новий уряд на чолі із Діком Схоофом склав присягу.

Фото: Beeld ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-