Орбан приїхав у Москву

Орбан приїхав у Москву

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув у п’ятницю у російську столицю Москву.

Про це у соцмережі Х повідомив речник угорського уряду Золтан Ковач, передає Укрінформ.

«В межах своєї мирної місії прем'єр-міністр Віктор Орбан прибув до Москви для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним», - йдеться у дописі.

Читайте також: Візит Орбана в Україну: що привозив і з чим поїхав?

Як повідомлялося, раніше президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що країна, яка головує в Євросоюзі, не має повноважень взаємодіяти з Росією від імені ЄС. Саме так він прокоментував повідомлення, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан здійснить у п’ятницю, 5 липня, візит до російської столиці Москви, лише через декілька днів після відвідування Києва.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель, коментуючи можливий візит Орбана до РФ, заявив, що угорський прем’єр робить це на з власної ініціативи, і жодним чином не представляє там Європейський Союз.

Сам Орбан підтвердив, що не може вести «мирні» переговори між Україною та Росією, оскільки той факт, що Угорщина наразі головує в Раді ЄС на ротаційній основі, не дає йому мандата вести переговори від імені блоку.

1 липня Угорщина розпочала головування в ЄС та перебрала на себе організацію роботи Ради ЄС на пів року.

Угорщина раніше неодноразово блокувала військову допомогу Україні від Євросоюзу, а також запровадження санкцій ЄС проти Росії та початок переговорів про вступ України до ЄС.

Фото: @zoltanspox

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-