У Болгарії археологи виявили двометрову статую Гермеса

У Болгарії археологи виявили двометрову статую Гермеса

Фото, відео
Укрінформ
Археологи знайшли добре збережену мармурову статую давньогрецького бога Гермеса у місті Гераклея Синтіка у Болгарії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє novinite.com.

Статую знайшли у підземній каналізації, відомій під назвою Cloaca Maxima, під час здійснення планових перевірок стану каналу. Наразі тривають роботи з розкопок знахідки, щоб не пошкодити її винятковий стан.

Вважається, що статуя висотою у понад два метри зображує давньогрецького бога Гермеса.

Людмил Вагалінський, який очолює команду археологів, сказав, що знахідка є не лише найкраще збереженою статуєю, виявленою у Гераклеї Ситніці, але й в усій Болгарії. Він також припускає, що статую, ймовірно, поховали жителі міста після сильного землетрусу у IV столітті нашої ери, аби зберегти свою релігійну спадщину під час поширення християнства.

За даними наукового журналу Archaeologia Bulgarica, знайдена статуя була створена з цільного мармурового блоку у II столітті нашої ери.

Читайте також: Археологи знайшли в Середземному морі найдавніший затонулий корабель

Наразі планується обережно витягти знайдену статую із каналізації та перевезти її до музею у місті Петрич. Там її реставрують та згодом виставлять разом з іншими археологічними знахідками.

Як повідомляв Укрінформ, чеські археологи виявили курган, який датується IV тисячоліттям до н.е. Це одна із найдавніших відомих поховальних споруд у Європі.

Фото: www.novinite.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-