Пісторіус просить виділити на допомогу Україні додаткові €4 мільярди - Spiegel

Пісторіус просить виділити на допомогу Україні додаткові €4 мільярди - Spiegel

Укрінформ
Кошти на постачання озброєння Україні, передбачені Німеччиною на цей рік, майже повністю витрачені, тому міністр оборони ФРН Борис Пісторіус просить виділення додаткових 4 мільярдів євро.

Про це пише Spiegel, передає Укрінформ.

За даними видання, на все друге півріччя 2024 року залишилося лише 200 тисяч євро з передбаченої допомоги, тому Пісторіус «неофіційно» попросив міністра фінансів Крістіана Лінднера надати ще 4 мільярди євро для збереження рівня допомоги.

Зазначається, що сам Пісторіус непрямо підтвердив, що просив у Лінднера більше грошей. «Зараз ми працюємо над забезпеченням додаткових коштів, щоб ми могли продовжувати роботу в цьому році», - заявив він. Глава Міноборони також підтвердив, що кошти, заплановані на 2024 рік, були «значною мірою витрачені» або «прив’язані» до контрактів.

Згідно з повідомленням, Пісторіус хоче використати додаткові кошти для постачання Україні запасних частин, боєприпасів і, можливо, танків Leopard 1. За даними федерального уряду, Україна вже отримала 50 таких танків у рамках проєкту, що фінансується Німеччиною та Данією, із обіцяних 135 танків.

Експертний штаб на чолі з генерал-майором Крістіаном Фройдінгом, який координує військову підтримку України, вважає необхідним зберегти постійну допомогу Україні озброєннями до кінця 2024 року.

Як повідомлялося, в бюджеті-2024 федеральний уряд заклав 7,1 мільярда євро на підтримку України зброєю та іншими військовими матеріалами.

Напередодні уряд ФРН оголосив про передачу чергового пакета військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-