Війну в Україні завершить виведення військ РФ, а не «посередництво» Орбана - речник Єврокомісії

Війну в Україні завершить виведення військ РФ, а не «посередництво» Орбана - речник Єврокомісії

Укрінформ
Війну РФ проти України має завершити не «посередництво» угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана, про яке його ніхто не просив, а повне виведення російських військ з території України.

Про це заявив журналістам речник Європейської комісії Ерік Мамер у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Посередництво – це коли обидві сторони просять вас про це. У цьому і є сенс посередництва. Попри те, як саме (цю місію) описує прем’єр-міністр Орбан, наскільки відомо, жодна зі сторін, надто Україна, не просила про таке посередництво», - сказав Мамер.

Водночас, за його словами, є «дуже простий шлях, щоб завершити цей конфлікт, який був «створений» Росією».

«Саме Росія може негайно зупинити цю війну, якщо виведе свої війська. Тоді ми негайно матимемо кінець війни», - наголосив речник Європейської комісії.

Він нагадав, що нині триває мирний процес на основі ініціатив України за повної підтримки Європейського Союзу, зокрема, у форматі нещодавньої мирної конференції. Саме у цьому напрямку ЄС виявляє активну позицію, щоб допомогти Україні у пошуку шляхів до тривалого та справедливого миру.

Читайте також: Орбан переказав лідерам ЄС позицію Путіна, що «час не за Україну, а за російські сили»

Як повідомлялося, після візиту до Києва прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідав Москву й Пекін, де намагався обговорювати «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні.

Від початку «турне» угорського лідера політичне керівництво ЄС заявило, що під час таких візитів Орбан представляє виключно себе та позицію своєї країни і не вповноважений представляти інтереси ЄС.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції у Варшаві заявив, що посередниками у мирних переговорах можуть бути лише ті країни, які можуть серйозно впливати на режим Путіна у військовому чи економічному плані.

Фото: hungarytoday.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-