У Японії вперше заарештували росіянина у справі про обхід санкцій

У Японії вперше заарештували росіянина у справі про обхід санкцій

Укрінформ
У Японії заарештовано громадянина Росії, якого підозрюють в обході санкцій, введених у березні 2022 року після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на японські ЗМІ, передає Укрінформ.

Зазначається, що 10 липня поліція префектури Осака затримала 38-річного росіянина Андрія Сову, який керує фірмою Astrade.

У генеральному консульстві Росії в Осаці підтвердили, що з ними «зв'язалася поліція та повідомила факт затримання російського громадянина».

Підозрюваного звинувачують у незаконному експорті до Росії особистих плавзасобів на контейнеровозі. За версією слідства, йдеться про гідроцикли та морські дизельні двигуни. На експорт такої продукції поширюються обмеження через побоювання, що вона може використовуватись у військових цілях, йдеться у публікації.

Поліція стверджує, що росіянин у січні 2023 року без дозволу уряду Японії відправив до Росії продукцію приблизно на 43 мільйони єн (понад $260 тис).

Зазначається також, що поліція Осаки певний час займалася розслідуванням діяльності компанії, якою керує підозрюваний.

Читайте також: Мир в Україні має бути справедливим, без зміни кордонів - прем’єр Японії

Це перший випадок арешту росіянина за порушення санкцій.

Як повідомлялося, 21 червня Японія запровадила санкції проти низки іноземних компаній за їх підтримку російського вторгнення в Україну і, зокрема, вперше наклала торгові обмеження на виробників мікроелектроніки з Китаю.

У квітні Японія розширила заборону на експорт до РФ, включивши до списку ще 164 категорії товарів, зокрема літій-іонні акумулятори, газові труби і моторне мастило для автомобілів.

Фото: gettyimages 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-