У Латвії засудили прокремлівську активістку, яка прославляла воєнні злочини РФ

У Латвії засудили прокремлівську активістку, яка прославляла воєнні злочини РФ

Укрінформ
Латвійський суд виніс вирок у справі прокремлівської активістки Олени Крейле за публічні виправдання агресії РФ. Її засудили до трьох років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що ця жінка публічно виправдовувала воєнні злочини РФ в Україні. Також у вікнах її будинку постійно помічали російський прапор, інші атрибути на підтримку РФ, а також напис: "Путін - мій друг".

"Ризький міський суд засудив прокремлівську активістку Олену Крейле до трьох років позбавлення волі після того, як її визнали винною у звеличуванні агресії РФ", - йдеться у повідомленні.

Звинувачення стосувалося публічного виправдання воєнних злочинів РФ в Україні, а також геноциду, злочинів проти людяності, злочинів проти миру та воєнних злочинів, скоєних СРСР у Латвії. Також прокремлівська активістка постійно у публічних місцях демонструвала одяг або аксесуари із відповідною символікою.

Читайте також: Байден і прем'єр Британії домовилися не допустити перемоги Путіна

Зазначається, що раніше Крейле вже отримувала умовне покарання у вигляді однорічного позбавлення волі за виправдання скоєних РФ воєнних злочинів, проте прокуратура не погодилася з тяжкістю покарання, тому оскаржила такий вирок.

Як повідомляв Укрінформ, російські опозиційні журналісти, проаналізувавши кримінальні та адміністративні справи в судах РФ за 2018-2023 роки, дійшли висновку, що за масштабом репресій російський диктатор Володимир Путін «давно обійшов майже усіх радянських генсеків, окрім одного – Йосипа Сталіна».

Фото: Kārlis Dambrāns/DELFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-