У Франції апеляційний суд підтвердив заборону російському кораблю заходити в порти Фіністера

У Франції апеляційний суд підтвердив заборону російському кораблю заходити в порти Фіністера

Укрінформ
Адміністративний суд у Ренні відхилив позов капітана російського судна «Штандарт» (точної копії фрегата часів Петра 1) проти рішення префектури Фіністер щодо заборони цьому кораблю заходити у порти департаменту та брати участь у Брестському морському фестивалі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на actu.orange.com

«Жоден з висунутих аргументів не викликає серйозних сумнівів щодо законності розпорядження префекта», - йдеться в постанові.

Капітан російського судна Володимир Мартус заявив, що таке рішення його дуже розчарувало.

«Як ви можете собі уявити, бути капітаном корабля без порту, в якому можна пришвартуватися, дуже важко. Ми можемо подати апеляцію», - прокоментував він.

У неділю префектура Фіністера оголосила, що російському трищогловому судну заборонено заходити в порт Бреста в рамках європейських санкцій проти Росії. Ці санкції були поширені 24 червня на історичні копії кораблі або кораблі, які ходили під російським прапором до 24 лютого 2022 року.

Адвокат «Штандарта» посилався саме на те, що судно більше не може вважатись російським, бо змінило триколор на прапор островів Кука. Але зробило це лише у червні 2024 року.

«Ці правила є чіткими і включають історичні репліки. Ми не можемо вважати, що зміна прапора щось змінює», - сказав Деніс Ревель, керівник апарату префекта Фіністера.

Читайте також: Японський есмінець у водах Китаю призвів до нових суперечок між Пекіном і Токіо - ЗМІ

Він також зазначив, що правила морського права дозволяють кораблю дозаправлятися в морі, що забезпечить безпеку моряків на борту.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції російський корабель не пустили на морський фестиваль.

Українці Бретані спільно з французькими активістами, домоглись скасування участі російського вітрильника «Штандарт» (копії фрегата царя Петра І) у великому морському фестивалі у французькому Бресті.

Вони вимагали від влади дотримання законодавства ЄС, зокрема виконання 5 пакету санкцій, які були запроваджені проти Росії після масових вбивств у Бучі. На думку активістів, капітан «Штандарта» Мартус має зв’язки з адміністрацією президента Росії, окрім того воно має усі можливості шпигувати за іншими кораблями на узбережжі. За даними місцевих ЗМІ, «Штандарт» до останнього часу вільно базувався в іншому французькому порті - Ла-Рошель.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-