Туреччина проти співпраці НАТО з Ізраїлем до встановлення миру в Палестині - Ердоган

Туреччина проти співпраці НАТО з Ізраїлем до встановлення миру в Палестині - Ердоган

Укрінформ
Туреччина засуджує дії Ізраїлю в секторі Гази, невиконання ним резолюцій РБ ООН та виступає проти співпраці НАТО з Ізраїлем до встановлення миру в Палестині.

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав на пресконференції після саміту глав держав і урядів НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ізраїльська адміністрація, яка порушує фундаментальні цінності нашого Альянсу, не може підтримувати партнерські відносини з НАТО. Поки на палестинських територіях не буде встановлено всеосяжний і стійкий мир, спроби співпраці з Ізраїлем і НАТО не будуть схвалені Туреччиною”, - сказав президент Ердоган.

Турецький політик наголосив на тому, що глобальний мир і стабільність не можуть бути досягнуті, якщо не буде остаточного вирішення палестинського питання.

“Ізраїль наполегливо не виконує рішення Ради Безпеки ООН і судову заборону Міжнародного суду ООН, де його судять за звинуваченнями в геноциді. Своєю експансіоністською та безрозсудною політикою адміністрація Нетаньягу ставить під загрозу безпеку не лише своїх громадян, а й усього регіону”, - сказав Ердоган.

Читайте також: НАТО не повинно бути стороною у війні Росії проти України - Ердоган

Президент Туреччини наголосив на тому, що країна готова взяти на себе будь-яку ініціативу, включаючи гарантії, для надання підтримки палестинцям, забезпечення припинення вогню та безперебійної доставки гуманітарної допомоги жителям Гази. Також наголосив на тому, що в секторі Гази загинули майже 40 тисяч та отримали поранення близько 90 тисяч людей.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня у Вашингтоні відбувся ювілейний 75-й саміт НАТО, який одним з головних питань порядку денного розглянув нарощування військової допомоги для України та зміцнення системи стримування й оборони самого Альянсу.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-