Аеропорт Мілана перейменували на честь Берлусконі

Аеропорт Мілана перейменували на честь Берлусконі

Укрінформ
Міністерство транспорту Італії повідомило у четвер, що міланський аеропорт Мальпенса офіційно перейменували на честь колишнього прем’єр-міністра країни Сільвіо Берлусконі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

У відомстві заявили, що наказ управління цивільної авіації Enac про перейменування міжнародного аеропорту в Мілані набув чинності негайно.

У заяві зазначено, що італійський міністр транспорту Маттео Сальвіні виразив «велике задоволення» фактом перейменування міланського летовища.

Водночас мер Мілана Джузеппе Сала та ліві партії країни виразили незадоволеність цим рішенням, заявивши, що Берлусконі був і залишається фігурою, яка викликає розбіжності.

Сільвіо Берлусконі – італійський політик, колишній прем'єр-міністр Італії (1994—1995, 2001—2006, 2008—2011 рр). Мілан - це місто, де він заробив свої мільярди як медіа-магнат до того, як пішов у політику в 1994 році.

Читайте також: В Італії оприлюднили заповіт Берлусконі

У лютому 2023 року Берлусконі розкритикував прем'єр-міністра Італії Джорджу Мелоні за зустріч із Президентом України в Брюсселі. Берлусконі також заявив, що якби Зеленський припинив «атакувати» Донбас, війни не було б.

Як повідомлялося, 6 липня Сальвіні заявив, що головний аеропорт Мілана буде перейменовано на честь колишнього прем'єр-міністра країни та бізнес-магната Сільвіо Берлусконі, який помер 12 червня минулого року у віці 86 років.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-