Ердоган заявив, що Туреччина має намір стати членом ШОС

Ердоган заявив, що Туреччина має намір стати членом ШОС

Укрінформ
Туреччина має намір вступити до Шанхайської організації співробітництва (ШОС) і вже провела переговори щодо цього з деякими країнами-членами організації.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив на пресконференції після саміту НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша мета — стати постійним членом Шанхайської організації співробітництва, а не як країна-спостерігач. Ми вже є спостерігачами. Тепер Туреччина має приєднатися до Шанхайської п'ятірки як постійний член», - сказав Ердоган.

За словами президента Туреччини, він вже обговорював це питання з очільниками Росії та Китаю - Путіним і Сі Цзіньпіном, а також з президентом Казахстану, та попросив підтримки всіх постійних членів.

Читайте також: Туреччина пропонує свого представника на посаду заступника нового генсека НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 3-4 липня у столиці Казахстану відбулося 24-е засідання Ради глав країн-членів Шанхайської організації співробітництва. Раніше вона мала назву «Шанхайська п'ятірка», оскільки була утворена п'ятьма країнами - Росією, Казахстаном, Киргизстаном, Китаєм і Таджикистаном. Як зазначено на сайті ШОС, організація включає 9 країн-членів, 3 країни-спостерігача (одна з них Білорусь, щодо якої розпочато процес підвищення статусу до рівня країни-члена), а також 14 партнерів по діалогу.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-